Menu

Atrakcije

Istraži više od 30 atrakcija u našem muzeju! Osjeti zadivljujuće eksponate i senzacionalne prostore koji povezuju znanost, kreativnost i tehnologiju s mrvicom mediteranskog duha, kako bi pobudili sva tvoja osjetila.

Tajanstveni predmeti

Možeš li vidjeti svojim prstima? Stavi ruku u kutiju, dotakni predmet i odgonetni što je u kutiji!Mala pomoć - svi su predmeti domaći i viđaš ih često u moru ili šumi.

Optičke varke

Nemoj slijepo vjerovati svojim očima, jer ni tvoje oči niti tvoj mozak nisu savršeni. Otkrij tajne iza ovih varki!

Disko galaksija

Kako ova malena soba može izgledati tako ogromno? Tajna je u pažljivo postavljenim ogledalima i beskrajnom glazbenom talentu Dina Dvornika!

Muzičke klupe

Ova klupa je nešto nečuveno, jer na njoj možeš svirati. Sjedi i zasviraj, nek te čuje cijeli muzej!

Čuješ li dobro?

Zapitaš li se ikada kako zapravo čuju ljudi oštećena sluha? Stavi slušalice i saznaj!

Picigin + Penjalica

Uskoči u bazen pun malih plavih loptica. Zaigraj picigin! Popni se kroz cijev kao iskusni planinar i otkrij koja te sljedeća atrakcija očekuje.

Noćna soba

Odmori na trenutak svoja osjetila. U ovoj sobi ne postoji ništa osim opuštajuće tame.

Najsmrdljiviji mirisi

Zrak u Dalmaciji nije uvijek pun opojnih aroma mora i borova. Usudiš li se ponjušiti najodvratnije mirise?

Čarobna špina

Pojavljuje li se to voda samo od sebe, ni iz čega? Kako ova špina može lebdjeti? Moraš je vidjeti uživo i saznati odgovore.

Plazma kugla

Plazma kuglu izumio je Nikola Tesla prilikom eksperimentiranja sa strujama visokih frekvencija u staklenoj vakuumskoj cijevi. Dotakni kuglu i stvori svoje munje!

Stolica s jednom nogom

Sjedni i opusti se. Ova stolica ima samo jednu nogu, ali ne boj se, nećeš pasti. Ne vjeruješ? Dođi u naš muzej i provjeri iz prve ruke!

Smiješna ogledala

Ne vjeruj ovim ogledalima! Ona iskrivljuju realnost i stvaraju smiješne odraze tebe i tvojih prijatelja!

Izmiješana lica

Oči tvog prijatelja plave su poput Jadrana? Pogledaj kako bi pristajale tvom licu!

Kaleidoskop

Zamoli prijatelja da slika zanosnu ljepotu tvojih divnih odraza!

Naopaka soba

Ova je soba toliko neobična da prkosi gravitaciji. To je također soba koju naši posjetitelji najviše slikaju. Napravi pozu i slikaj se, sve naopačke!

More u 3D

Želiš zaroniti u kristalno bistre dubine Jadrana? Ne trebaš čak ni zadržati dah. Dovoljno je da uđeš u ovu sobu ispunjenu zadivljujućim 3D slikama.

Pusti me proć!

Pusti me proć je ime najmanje ulice na svijetu, stisnute među starim zgradama u središtu Splita.To je također i ime naše varljive atrakcije koja će te pustiti dalje samo ako se tvoje oči ne daju prevariti.

Labirint ogledala

Uđi u sobu u kojoj posvuda visiš samo sebe. Nažalost, stotine tvojih odraza neće ti pomoći da pronađeš izlaz iz ovog labirinta. Na tebi je da se snađeš.
Možeš li pronaći izlaz iz ove čudnovate sobe? Ili će te čarolija tvojih lijepih odraza potpuno opčiniti, pa nikada nećeš pronaći izlaz.
Pokaži nam da možeš pronaći izlaz iz labirinta, čak i kada potpuno prevarimo tvoj osjet vida..

Vortex

Ova atrakcija nije za svakoga. Stvarno to mislimo. Ako ne možeš podnijeti vrtoglavicu, bolje je da ne ulaziš u tunel.
Ako skupiš hrabrost, iskusit ćeš nezaboravno iskustvo, po mnogim stvarima slično oluji na brodu. Misliš da to možeš podnijeti? Možeš li hodati ravno kada su ti mozak i osjetila potpuno zbunjeni? Vidimo se na drugom kraju tunela!

Krevet od čavala

Je li pametno leći na nekoliko tisuća čavala samo zbog jedne slike za Instagram? Je li bol nepodnošljiva, ili uopće ništa ne osjećaš?Toliko pitanja. Ali samo ti možeš pronaći odgovor, meditirajući na krevetu od čavala poput pravog, iskusnog indijskog jogija.

Rađina soba

Dino Rađa, najslavniji splitski košarkaš, ušao je u Košarkašku kuću slavnih. Odlučili smo mu posvetiti čitavu sobu našeg muzeja. Primijetili smo da se u njoj događaju čudne stvari. Kad posjetitelji uđu unutra, odmah se ili stegnu ili rastegnu. Jedni postanu patuljci, drugi divovi.Želiš gledati košarkaša svisoka? Ostvari taj san u našem muzeju!

Laserska harfa

Možeš li stvoriti melodiju mašući rukama po zraku? Možeš li stvoriti glazbu igrajući se svjetlošću? Uhvati lasersku zraku dlanom i poslušaj što će se dogoditi. Ovaj instrument je po svemu poseban. Žice mu ne možeš osjetiti prstima. Njegove su zrake samo iluzija koju stvara tvoje oko. Samo je njegova glazba stvarna, pa tvoje uši u njoj mogu uživati. Dođi i zasviraj za cijeli muzej!

Četiri vjetra

Mi Dalmatinci možemo prepoznati koji vjetar puše čak i po njegovom mirisu. Sada je vrijeme da i ti to pokušaš. Iskoristi svoje osjetilo mirisa da odgonetneš raskošne mirise Dalmacije i povežeš ih s vjetrovima. Nek se tvoja ostala osjetila odmaraju, dok tvoj detektivski nos rješava mirisnu zagonetku kakvu još nije onjušio. Pomiriši naš muzej!

instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
instagram
Instagram

Gdje smo?